SAVE THE DATE

Hlavné mesto SR Bratislava, NÖ.Regional (Dolné Rakúsko) a Wirtschaftsagentur Burgenland Vás srdečne pozývajú na nasledovné podujatie, ktoré sa koná v rámci EU-Interreg Projektu baum_cityregion:

 

Konferencia Bratislava a okolie

Už v poradí piata konferencia o mestskom regióne Bratislava a okolie sa bude venovať téme:

Kultúra v cezhraničí: Zabudnuté príbehy

 

KEDY: utorok, 18.10.2022, 12:30 – ca. 17:30 hod

KDE: v sýpke na Zámku Marchegg

 

Pred začiatkom podujatia budú mať záujemcovia možnosť navštíviť Dolnorakúsku krajinskú výstavu „Tajomstvá Moravského poľa“ so sprievodcom.

 

ČO: Zabudnuté príbehy kultúry

Mesto Bratislava a okolité rakúske obce po stáročia fungovali ako spoločný región, ktorý prerušilo približne 40-ročné rozdelenie železnou oponou. Vydali sme sa po stopách rôznych kultúrnych príbehov z pohraničia, ktoré zároveň predstavujú obrovský potenciál pre cezhraničnú spoluprácu v oblasti kultúry a turizmu. Konferencia sa bude venovať viacjazyčnej Bratislave (Key note – Jozef Tancer, literárny vedec a historik), rímskemu a židovskému dedičstvu v regióne, fenoménu hraníc či Viedenskej električke, ktoré vytvárajú(li) identitu tohto jedinečného regiónu.

 

Moderuje spisovateľ Michal Hvorecký. 

Prosíme o rezerváciu termínu. Registrácia na podujatie zatiaľ nie je otvorená – prihlasovací formulár ako aj ďalšie informácie k programu a doprave budú k dispozícii koncom septembra 2022.

 

So srdečným pozdravom v mene celého tímu projektu baum_cityregion,


Ľudmila Glembová, Oddelenie kultúry, Hl. mesto SR Bratislava
Christian Berger, NÖ.Regional.GmbH
Harald Ladich, Wirtschaftsagentur Burgenland GmbH

 

 

 

Kontaktná osoba: Ľudmila Glembová, M.A. Oddelenie kultúry, Hl. mesto SR Bratislava

[email protected]  tel.: +421 904 246 145

Pozitívna bilancia za rok 2023

Pozitívna bilancia za rok 2023 MAR 07, 2024 Nová správa o činnosti je online a poskytuje prehľad aktivít baum_cityregion v roku 2023. baum_cityregion zorganizoval celkovo 20 slovensko-rakúskych pracovných stretnutí, ako aj mnoho ďalších doplnkových stretnutí a...

Digitalizácia židovského dedičstva

Digitalizácia židovského dedičstva JAN 25, 2024 Univerzita Komenského v Bratislave a baum_cityregion spoločne zorganizovali slovensko-rakúske pracovné stretnutie v Bratislave na tému digitalizácie a 3D vizualizácie židovského dedičstva v SK-AT prihraničnom regióne. V...